Warme quinoasalade met geroosterde pompoen en feta

Vegan Kibbeh ovenschotel met zoete aardappel en quinoa

Bereidingstijd: 50 minuten

Wat heb je nodig voor 4 personen?

Ingrediënten

1 butternut (pompoen)

Scheut (vloeibare) honing

Enkele takjes tijm

300 gram ongekookte quinoa

1 blokje groentebouillon

Snufje garam masala

100 g rozijnen

80 g (gepelde) amandelen

1 sinaasappel

2 eetlepels kleine zwarte olijven

¼ bosje platte peterselie

100 g feta

Olijfolie

Sesamolie

Zout en peper

Warme quinoasalade met geroosterde pompoen en feta

Met deze salade krijg je gewoon zin in de winter! Het heerlijke zoete van de pompoen met de feta en quinoa is echt een super combinatie. De amandelen zorgen voor een lekkere bite.

Wat ga je doen voor deze heerlijke quinoasalade met geroosterde pompoen en feta?

  1. Verwarm de oven voor tot 200°. Snij de pompoen voorzichtig in tweeën. Schep de zaadjes eruit en snij de pompoen in kleinere stukken die je gemakkelijk kunt schillen. Snij het vruchtvlees tenslotte in grote dobbelstenen. Doe de blokjes pompoen in een braadslee.
  2. Sprenkel met olijfolie. Voeg zout, peper en een flinke scheut honing toe. Verdeel kleine takjes tijm tussen de stukken pompoen. Rooster de pompoen zo’n half uur in de oven.
  3. Controleer regelmatig en schep de blokjes pompoen af en toe om. Bereid de quinoa zoals vermeld staat op de verpakking en voeg het blokje groentebouillon en de garam masala toe aan het kookwater. Doe de rozijnen in een kommetje. Schenk er een scheutje heet water over en laat ze wellen.
  4. Strooi de amandelen in een pan. Rooster de amandelen terwijl je de pan regelmatig schut.
  5. Wanneer de quinoa klaar is meng je er een scheutje sesamolie door.
  6. Pers de sinaasappel uit en doe het sap bij de quinoa. Breng verder op smaak met zout en peper. Schep de warme quinoa in een ruime serveerschaal. Hak de geroosterde amandelen grof en laat de rozijnen uitlekken. Strooi beide over de quinoa. Verdeel de zwarte olijven over de salade.
  7. Spoel de platte peterselie af en hak de blaadjes grof. Strooi de peterselie over de salade.
  8. Verwijder de tijm uit de braadslee met geroosterde pompoen en schep de stukken pompoen in de serveerschaal. Meng de warme salade voorzichtig. Brokkel de feta over de salade en serveer direct.
Vegan Kibbeh ovenschotel met zoete aardappel en quinoa