Vegetarische maaltijdsalade voor de lente met quinoa, wortel en rode biet

Vegetarische quinoasalade met wortel en rode biet

Bereidingstijd: 25 minuten

Wat je nodig hebt voor 2 personen?

Ingrediënten

150 gram ongekookte quinoa

300 gram geschilde bospeen

250 gram gekookte bietjes

4 eetlepels olijfolie

3 eetlepels rode wijnazijn

50 gram crème fraîche

50 gram rucola

Handje bieslook

Handje amandelen

Zout en peper

Vegetarische maaltijdsalade voor de lente met quinoa, wortel en rode biet

De wortelen in dit gerecht geven een lekkere zoete smaak, terwijl de rode biet zorgen voor aardsere tonen. Het friszure van de crème fraîche smaakt hier heerlijk bij.

Wat ga je doen voor deze heerlijke vegetarische maaltijdsalade?

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de bospeen in schuine stukken van 2 cm, doe in een ovenschaal. Meng de olijfolie met de rode wijnazijn en breng op smaak met zout en peper. Schep 4 eetlepels van deze dressing door de bospeen en zet 15 minuten in de oven.
  2. Bereid de quinoa zoals vermeld staat op de verpakking. Wanneer de quinoa klaar is meng je de rest van de dressing erdoor.
  3. Snij de rode bieten in plakken van 1 centimeter dik en snij vervolgens in vieren. Wanneer de wortelen 15 minuten in de oven staan, meng je de rode bieten door de wortelen en zet je deze nog eens 15 minuten in de oven.
  4. Roer de crème fraîche met wat water los, zodat het een mooi romig sausje wordt. Snij de bieslook fijn en roer erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Hak de amandelen grof en rooster 3-4 minuten in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin.
  5. Leg de rucola op een mooie schaal, zorg dat je in het midden wat ruimte openlaat voor de quinoa. Schep de quinoa in het midden van de schaal en leg de wortels en rode bieten hierop. Lepel de crème fraîche eroverheen en garneer met de amandelen.
Vega - Lentemaaltijdsalade met quinoa, wortel en rode biet