Vegetarische Griekse quinoasalade

Hoekschewaardse american pancakes recept

Bereidingstijd: 30 minuten

Wat heb je nodig voor 2 personen?

Ingrediënten

75 gram ongekookte quinoa

½ komkommer

2 tomaten

1 rood uitje

75 gram zwarte olijven

75 gram fetablokjes

 

Voor de dressing:

1 teentje knoflook

4 eetlepels olijfolie

peper en zout

1 theelepel gedroogde oregano

1 eetlepel citroensap

 

Vegetarische Griekse quinoasalade

Zo’n heerlijke vegetarische Griekse quinoasalade is ideaal in de zomer als salade bij een BBQ. Geef deze salade wat extra body door een portie quinoa toe te voegen! Ook heel lekker als lunch op een zomerse dag. 

Wat ga je doen voor deze zomerse Griekse quinoasalade?

  1. Bereid de quinoa zoals vermeld staat op de verpakking.Meng de ingrediënten voor de Griekse dressing door elkaar.
  2. Snijd de komkommer in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en snijd vervolgens in plakjes. Snijd de tomaten in partjes en het rode uitje in dunne halve ringen.
  3. Wanneer de quinoa klaar is meng je deze met de komkommer, tomaten en rode ui. Voeg de helft van de dressing toe en meng goed. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Garneer de Griekse salade met de olijven en brokkel de feta eroverheen. Druppel er de rest van de dressing overheen.
Hoekschewaardse american pancakes