Vegan kibbeh ovenschotel met zoete aardappel en quinoa

Vegan Kibbeh ovenschotel met zoete aardappel en quinoa

Bereidingstijd: 30 minuten

Wat heb je nodig voor 2 personen?

Ingrediƫnten

500 gram zoete aardappel

100 gram ongekookte quinoa

1 ui

Grote hand verse koriander

40 gram pijnboompitten

1 theelepel gemalen pimentpoeder

1 theelepel komijnpoeder

1 theelepel korianderpoeder

Snufje cayennepeper

 

Overige benodigdheden:

Stoommandje of vergiet

Ovenschaal van 1 liter

 

Lekker met:

Een salade en vegan gehaktballetjes

Vegan kibbeh ovenschotel met zoete aardappel en quinoa

Kibbeh is van origine een recept uit het Midden-Oosten en bestaat uit een deeg van bulgur, gevuld met ui en vlees. Deze variant met quinoa en aardappels is helemaal vegan.

Wat ga je doen voor deze heerlijke vegan kibbeh ovenschotel met zoete aardappel en quinoa?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Spoel de zoete aardappelen af, snij ze in de lengte door midden en doe in een stoommandje. Of hang/zet een vergiet in een pan. Schillen is niet nodig. Stoom in 30 minuten gaar.
  2. Bereid de quinoa zoals vermeld staat op de verpakking. Snipper de ui en hak de koriander fijn. Rooster de pijnboompitten.
  3. Wanneer de zoete aardappels gaar zijn haal je het mandje uit de pan, giet het water weg. Lepel het zachte vruchtvlees uit de schil en doe terug in de pan. Doe de gekookte quinoa erbij. Pureer de aardappels op een laag vuur tot het overtollige water is verdampt.
  4. Voeg de ui, koriander, pijnboompitten, pimentpoeder, komijnpoeder, korianderpoeder en cayennepeper toe. Meng alles goed door elkaar, proef en voeg naar smaak nog wat kruiden, zout of peper toe.
  5. Vet de ovenschaal in met wat olijfolie. Schep de kibbeh in de schaal en strijk de bovenkant glad. Bak het gerecht 25 Ć  30 minuten in de oven, tot de bovenkant goudbruin is. Haal de kibbeh uit de oven en snij is 4, 6 of 8 stukken afhankelijk van hoeveel porties je nodig hebt (laat in de ovenschaal zitten). Laat de kibbeh 10 tot 15 minuten in de ovenschaal afkoelen en serveer.
Vegan Kibbeh ovenschotel met zoete aardappel en quinoa