Quinoa nasi goreng

Vegan Kibbeh ovenschotel met zoete aardappel en quinoa

Bereidingstijd: 30 minuten

Wat heb je nodig voor 2 personen?

Ingrediënten

150 gram ongekookte quinoa

2 eetlepels zonnebloemolie

125 gram spekblokjes

1 teen knoflook

450 gram bami/nasi groente

Rode peper of chiliflakes

2 theelepels gemalen komijnzaad

2 theelepels gemalen koriander

Zonnebloemolie

Ketjap manis (naar smaak)

 

Lekker met:

Saté en pindasaus

Atjar

Sambal

Gebakken ei

Kroepoek

Quinoa nasi goreng

Nasi goreng betekent gebakken rijst. Maar de rijst kun je ook prima door quinoa vervangen! Lekker met bijvoorbeeld saté, een gebakken eitje, atjar, kroepoek en sambal.

Wat ga je doen voor deze heerlijke vegetarische quinoa met geroosterde aubergine, spinazie en feta?

  1. Bereid de quinoa zoals vermeld staat op de verpakking. Bak in een wok de spekblokjes bruin.
  2. Pers de teen knoflook uit. Voeg de knoflook, gemalen komijn en gemalen koriander toe aan de spekjes, bak even kort mee.
  3. Voeg de bami/nasi groente toe, bak totdat ze gaar zijn, maar nog wel een beetje bite hebben.
  4. Vervolgens voeg je de quinoa toe bij de groente. Schep goed door elkaar, voeg ketjap manis naar smaak toe.
Vegan Kibbeh ovenschotel met zoete aardappel en quinoa