No bake – Quinoa-pindakaasrepen

no bake pindakaasreep- met quinoa

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

150 gram ongekookte quinoa

170 gram ongebrande naar keuze (bijvoorbeeld: amandelen, hazelnoten, walnoten of paranoten)

1 hand noten naar keuze voor de garnering.

250 gram dadels

120 gram pindakaas, met stukjes

200 gram pure chocolade

 

Overige benodigdheden: 

Langwerpig bakblik van 18 bij 28 cm – afmeting brownie blik, kleiner is ook prima, dan worden de repen gewoon wat dikker.

Staafmixer met hakmolen.

No bake – Quinoa-pindakaasrepen

Heerlijke quinoa-pindakaasrepen om mee te nemen op een fietstocht of als je gaat wandelen. Leuk om te maken. Of verras je vrienden met deze originele sticky repen!

Wat ga je doen voor deze heerlijke No bake – Quinoa-pindakaasrepen?

  1. Bereid de quinoa zoals vermeld staat op de verpakking. Giet de quinoa goed af en doe even terug in de pan. Doe het deksel erop zodat de quinoa mooi droog wordt.
  2. Het makkelijkste is om met de hakmolen van de staafmixer de amandelen en de hazelnoten fijn te malen. Roer halverwege even door en maal verder. Doe in een kom.
  3. Hak nu met de hakmolen de dadels fijn.
  4. Meng de dadels met de gehakte noten. Voeg de pindakaas en gekookte quinoa toe. Het beste kun je de ingrediënten kneden met je handen tot er een deeg ontstaat.
  5. Bedek vervolgens het bakblik met bakpapier. Doe het deeg in het bakblik en druk goed aan.  Smelt de chocolade au bain-marie en giet de gesmolten chocolade over het deeg. Garneer met de extra noten, deze kun je grof hakken en anders heel laten.
  6. Zet in de koelkast, tenminste 4 uur. Snij in repen, grootte naar wens.Geen hakmolen? Je kunt de noten ook fijn maken met de stafmixer. De dadels kun je dan het beste in kleine stukjes snijden (jep, dat is wel een plakkerig klusje).
no bake pindakaasreep- met quinoa